WR-sloepverhuur-Venlo

De leukste manier om de omgeving te verkennen vanaf het water.

Zuid Route 

Vaar je naar het zuiden dan kom je langs Blerick daar kun je bij de passantenhaven aanleggen om een kijkje te nemen in het Dorp.

Bij Sur-Meuse kun je een hapje en een drankje doen met uitzicht over de maas.

Als je verder vaart kom je langs Hout-Blerick hier grenst het natuur gebied de Romeinenweerd waar de Galloway-koeien in het wild leven, met nog veel meer andere dieren. 

Vervolgens kom in Baarlo daar kom je langs het veerpont en het sluizen complex Baarlo / Steyl. Bij Steyl nabij het veerpont zie je het mooie Missiehuis St. Michaël.

Dan ga je weer terug stroom afwaarts richting Venlo Stad.                         Deze vaartocht neemt  3 A 4 uur in beslag.

Vaar je naar het noorden dan kom je langs de Jachthaven in Blerick dit is een verenigingshaven. Daar kun je ook aanleggen als Passant en in  Restaurant de Admiraal wat  eten en drinken.

Het kan zijn dat er bij WSV de Maas een aanlegvergoeding gevraagd wordt. Vraag dit even na bij de Havenmeester.

Als je door vaart kom je langs diverse dorpen. In Lomm kun je in de recreatieplas aanleggen om te recreëren 
( dit is de tweede plas stroomafwaarts ) 

Vaar je nog een dorpje verder dan kom je bij het mooie dorp Arcen. Ook daar kun je aanleggen, om vervolgens het mooie dorp te bezichtigen. Dit is de moeite waard. Deze vaartocht neemt zo’n 3 a 4 uur in beslag            

Opmerking:  hierbij is dat je vanuit Arcen nog door kunt varen naar het Leukermeer te Well daar waar het op de plassen met al zijn faciliteiten goed vertoeven is ! Let wel op dat er dan snel 4 uurtjes bij komen, de tocht duurt dan een hele dag !!!     

Noord Route 

HOME